Studiegroep Beshara.

Deze bijeenkomsten zijn een uitnodiging aan iedereen die zich afvraagt:
“wie ben ik werkelijk, wie ben ik ten diepste”?

We beginnen met samen te mediteren. Tijdens de meditatie concentreren we ons op ons diepste innerlijk, ons hart, waarbij we proberen geen voeding te geven aan de afleidende gedachten. Iets dat geen voeding krijgt sterft uiteindelijk, waardoor er meer en meer stilte komt. Deze stilte stelt ons in staat om beter te luisteren, zowel innerlijk als uiterlijk.
Om de vraag “wie ben ik werkelijk, wie ben ik ten diepste”? te kunnen beantwoorden is kennis nodig, kennis over de Eenheid van Bestaan. Na de meditatie gaan we samen teksten lezen die geschreven zijn vanuit dit gezichtspunt Het is een mysterie dat, ofschoon het lijkt dat alles een afzonderlijk bestaan heeft, in werkelijkheid alles met elkaar verbonden is en in essentie één en enig is.

Door regelmatig te mediteren en de bereidwilligheid hebben om te luisteren kunnen we gaan ervaren dat het mogelijk is om onderricht te worden door ons hart. Dit onderricht is in de vorm van gegeven inzichten, herkenningen. Hierover kunnen we met elkaar praten.
Door deel uit te maken van de groep kan iedereen gebruik maken van de kracht van de groep, waardoor een grotere intensiteit mogelijk is. Het samenkomen in deze vorm kan heel veel voldoening, inzicht, rust en vreugde geven. Een van de betekenissen van het woord ‘Beshara’ is: het voorteken van vreugde.

Iedereen die dit eens wil ervaren is van harte welkom.
Wij komen bij elkaar op de woensdagmiddag in de oneven weken van 14.00 uur-16.30 uur, dus eens per 14 dagen.

Data

  • Woensdagmiddag

    In de oneven weken van 14.00-16.30 uur, dus eens per 14 dagen