Onze vrijwilliger.

Gezeten in de tuin van het Werkhuis, de werkplek van Marco Tummers, vertelt hij met trots over de veelzijdigheid aan groenten, kruiden, bloemen en planten die te vinden zijn in de tuin.

Marco, 50 jaar en vader van drie kinderen, vanaf zijn vijfde levensjaar woonachtig in  Wittevrouwenveld, is de tuinman van het Werkhuis.  Hij voelt zich sterk verbonden met dit gebouw, daar hij er vroeger op school heeft gezeten en in eerdere tijden al meerdere activiteiten heeft vormgegeven.

Als echt buitenmens en stille kracht is de tuin de ideale werkplek voor hem, zoals hij zelf zegt. De rust die deze kleurrijke omgeving hem biedt en de vrijheid die hij ervaren mag, brengt hem veel. ” Het is fijn om te zien wat er door de tijd opkomt, groeit en bloeit”, pure verwondering, telkens weer”.

Dit gevoel wil Marco op de bezoekers en werkkrachten van het Werkhuis overbrengen.

Enthousiast vertelt hij over de tuin als plek met zijn vele functies. Enerzijds is het de plek waar hij groenten, kruiden, bloemen en planten laat bloeien, anderzijds ziet hij deze plek ook als ruimte om tot rust te komen, als werkplaats en gezonde vergaderruimte en als inspiratiebron om creatieve ideeën op te doen. Waarmee hij de verbinding wil aangeven met de overige werkplaatsen in het Werkhuis.

Marco ziet het als zijn taak om de tuin op orde te houden en te laten “groeien”.  Hij onderhoudt de tuin, maakt bezoekers hierin wegwijs en brengt hen de liefde voor de natuur bij.

Hij geeft het volgende aan ” de kunst van het tuinieren is om iets te creëren dat mooi en tegelijkertijd bruikbaar is”.

Nieuwsgierig geworden? Marco nodigt iedereen uit in de tuin te komen kijken en deze te ervaren.

Tekst: Jidske van de Klundert